15.rokov… To je čas, ktorý tu Dom Svitania, n.o. v Jakubove je pre to, aby pomáhal. V rámci poskytovaných služieb pomáha občanom so zdravotným postihnutím v celom regióne Záhorie. Oslavovali sme 15.výročie a pri tejto príležitosti boli všetci srdečne vítaní na našom „Dni otvorených dverí“

Ráno posledné úpravy, na stoly koláčiky, chlebíčky, kávička a už aj zaznelo prvé zvonenie pri našich dverách. Tie už sa veru potom na celý deň ani nezatvorili. Návštevníci si mohli prezrieť celé zariadenie. Sprievodcami im boli klienti, ktorí im poukazovali všetky naše dielne, ako aj ich vlastnú tvorbu a proces jej výroby. Každý kto nás prišiel pozrieť si mohol zakúpiť výrobky z týchto dielní a tak podporiť zamestnávanie ľudí so zdravotným postihnutím a zabezpečiť tak trvalú udržateľnosť zariadenia. Okrem prehliadky bola pre návštevníkov pripravená aj prezentácia o 15.-tich rokoch existencie Domu Svitania, n.o. a o jeho činnosti.

Ďakujeme všetkým, ktorý nás prišli navštíviť a pomohli nám tak opäť zviditeľniť sa. Každý rok príde pri tejto príležitosti do priestorov Domu Svitania, n.o. mnoho známych, ale i nových tvárí. Ani v tomto roku tomu nebolo inak. Radi sme privítali hostí zo ZPMP v SR, SPMP v ČR o.s, z Mestského centra sociálnych služieb Malacky, z ÚPSVaR v Malackách, z Mestského úradu v Malackách, zo Vstúpte, n.o., O.Z. – Svitanie Malacky, z Obecného úradu v Jakubove a z MŠ a ZŠ v Jakubove, zahraničných hostí z Lebenshilfe z Nemecka, z nadácie Connaction z Holandska, z Medzinárodného ženského klubu v Bratislave, z O.Z. Pluto a Tatra banky, z Nafty, z tlačiarne Gerthofer, konateľku spoločnosti Krištáľové krídlo s.r.o a mnohých iných.

Samozrejme veľká vďaka patrí aj všetkým, ktorý sa spolupodieľali na prípravách tohto významného dňa. Taktiež ďakujeme aj našim sponzorom, vďaka ktorým sme mohli pripraviť chutné občerstvenie : Coop Jednota Senica, Berto – Ignác Bertovič, ZPC Malacky, rod. Gábrišová – Mäsiarstvo Jakubov, Martin Mlynárik – GASTRO M a M, Lahôdky v Malackách.

Jana Fordinálová
sociálny pracovník
Dom Svitania, n.o. Jakubov