Vďaka podpore Nadácie Pontis – Nadačnému fondu Johnson Controls v Nadácii Pontis sa klienti rehabilitačného strediska Domu Svitania, n.o. zúčastnili v termíne 6.5. – 11.5.2012 športovo – rekondičného pobytu OlYmpICS Slovakia 2012, ktorý sa opäť konal v Oščadnici a organizovala ho spoločnosť PARA Consulting s.r.o.


Boli sme na športovom rehabilitačnom pobyte .
Dvakrát sme boli na bobovej dráhe , dvakrát sme boli na lanovej dráhe.
Boli sme aj na lanovke. Strava a ubytovanie boli dobre. Psov tam mali troch.
Skoro každý deň sme mali dlhé prechádzky . Hádzal som šípky na terč. Kúpal som sa v bazéne.
Mali sme návštevu z Čiech. Bol tam ohňostroj keď sme vyhrali hokej nad Amerikou.
Išli sme z autobusovej stanice. Sme odchádzali o 15:1 5 hod a išli sme na Vychy lovku .
Na hrade boli zbrane a mučiareň. Na hrade bolo veľa predmetov . Páčilo sa mi všetko.
Strava bola dobrá ,raňajky , večere aj obedy . Počasie bolo dobré.

Henrich Trajlínek


Výlet v Oščadnici bol jedným slovom super. Výletu sa zúčastnili Monika, Zdenka, Henrich, Kamilka, a ja. Každý z nás si mal napísať aký deň sa mu páčil a najväčší svoj zážitok . Mne pripadol štvrtok bol to posledný deň nášho výletu, ale to vôbec nevadilo pretože sme zažili toho dosť veľa. Ráno sme vstávali o pol deviatej o hodinu neskôr sme raňajkovali . K raňajkám prišiel aj pán Dávid , ktorý bol organizátorom. Vo štvrtok sme mali pred cestou domov naplánovaný výlet do skanzenu v Čadci kde sme sa viezli vláčikom ši ši ši. Po jazde rýchlo a zbesilo sme si pri vláčiku spravili spoločnú fotografiu. Dostali sme do rúk sympatickú sprievodkyňu , ktorá nás previedla skanzenom a porozprávala o ňom z histórie. Po prejdení celého skanzenu sme sa najedli porobili dajaké fotografie . Rozlúčili sa s pánom Dávidom a cestou necestnou šli domov a na samotný záver sme všetci zhodnotili , že výlet bol úžasný.

Ľubko Jančí


6.5.-10.5.2012 Oščadnica – Marlene
Som hlavná zapisovateľka .Zaznamenávam odchod a príchod napríklad kedy sme v Bratislave alebo už v Oščadnici. Moje zážitky z cesty ,ako sú prestávky, počasie ,nálada v aute.
Posádka v aute: Stefi, Marcelka, Ninka, Zdenka ,Robko ,Ja, Ľubko a Monika.
Išli sme 3.5 hodiny. Mne sa najviac páčilo: na lanovke, na bobovej dráhe ,na spúšťaní na lane. Vychádzky do mesta aj na Oravský hrad , len môj žalúdok to nezvládol. Ráno sa mi ťažšie vstávalo, svalovica z druhého dňa , ale tešila som sa na raňajky lebo boli veľmi chutné. Tak isto aj obedy a večere .Páčia sa mi výlety ktoré usporadúval pán David a aj Welnes v hoteli. Krásne prostredie hotela sa mi veľmi páči. Majú nad hotelom aj malé ovečky. Vybavenosť hotela je super , veľmi sa mi tu páči a rada by som išli znova. Ďakujem pani riaditeľke a Davidovi za pekne strávenú dovolenku ,že ma sem zobrala.

Kamilka Sestrienková